#61: Bifrost

    /htdocs/Image/00407/Bifrost.png

    Opšte informacije

    • Naziv tima
      Bifrost
    • Oblast poslovanja
      Bifrost
    • Planirano tržište
      Lokalno / regionalno tržište
    • Opstina
      Jagodina

    Gotovo sva hrana koju kupujemo dolazi upakovana u ambalažu za jednokratnu upotrebu. Većina tih ambalaža se ne reciklira, što u velikoj meri doprinosi zagađenju mora, deponija i vazduha. Rešenje za ovaj problem pronađen je u pristupačnoj, praktičnoj i energetski efikasnoj proizvodnji ekološki prihvatljive ambalaže, tanjira i pribora za jelo.

    Bifrost predlaže tehničko rešenje sastavljeno od 3 mašine, koje najpre čiste stabljike konoplje od lišća i grana – bez oštećenja stabljike, zatim meša konoplju u materijal koji se kasnije granulira i na kraju oblikuje u ploču i predmete za jednokratnu upotrebu, poput ambalaža, tanjira, pribora za jelo, cevi, izolacionih materijala. Krajnji proizvod napravljen ovim sistemom biće od 100% prirodnih materijala, 100% biorazgradiv, jeftiniji za proizvodnju i skratiće lanac snabdevanja za jednokratnu upotrebu.

     

    U poređenju sa sličnim rešenjima, sistem Bifrost:

    ● Zahteva manje obuke za upotrebu i manje prostora za skladištenje

    ● Jeftiniji je

    ● Nudi mobilnost i usklađenost sa mašinama koje su već u vlasništvu poljoprivrednika (poput traktora i motokultivatora) i

    ● Može se postaviti za kućnu upotrebu, ali i u opsežnim proizvodnim sistemima. Bifrost je zamišljen kao fabrički posao, sa opcijom da preraste u franšizu u kasnijim fazama razvoja. Počeće kao B2B model, a kada se postigne finansijska održivost i održivost resursa, nudiće se i krajnji proizvod (ambalaže i pribor za jelo) kao B2C model. Čvrsto verujemo da je ovo takođe dobra prilika za našu zemlju da povrati evropsko vođstvo u proizvodnji konoplje. Krajnji proizvodi biće veoma traženi nakon što zabrana korišćenja plastike za jednokratnu upotrebu pogodi EU 2022. godine.

    Da li se slažete sa politikom privatnosti?

    Slažem se Politika privatnosti StarTech