#34: Canandi doo

    /htdocs/Image/00395/Untitled-design-16.png

    Opšte informacije

    • Naziv projekta
      CANANDI - Hardversko/Softversko rešenje za praćenje lovačkih pasa
    • Oblast poslovanja
      Informacione tehnologije
    • Sedište
      Niš-Crveni Krst

     

    Projektna ideja

    Lov je jedno od najstarijih čovekovih zanimanja, i danas 25 miliona ljudi ima tu strast i ljubav prema prirodi. Preko 70% lovaca poseduje dva ili više posebno obučenih pasa, koje je teško zaštititi od gubitka i krađe (samo u Francuskoj godišnje se izgubi ili ukrade 60 hiljada pasa).

    CANANDI je osmislio sistem za praćenje pasa koji se sastoji od ogrlice za pse, prijemnika za lovca i mobilne aplikacije, kako bi vlasnici pasa u svakom trenutku lova znali položaj njihovih ljubimaca. Inovativnost koja je do sada postignuta se ogleda u dvostrukom mrežnom režimu prenosa IoT i GSM mreža, mreži lovaca koja omogućava deljenje i korišćenje podataka za zajedničko traženje izgubljenog psa, kao i analizi prikupljenih podataka pomoću mašinskog učenja kako bi se lovcima pružili korisni saveti.

    Kroz STARTECH podršku planirana je dodatna optimizacija kućišta, optimizacija prenosa signala u cilju povećanja pouzdanosti sistema , prikupljanje podataka o kretanju pasa i kreiranje ML modela.

    81% lovaca je već koristilo jedno od rešenja-ogrlicu sa prijemnikom i svi izražavaju nezadovoljstvo (gubitak signala, prodor vlage u kućište, loša funkcionalnost softvera i visoki troškovi), a 92% lovaca je spremno da kupi pouzdan sistem. 

    Da li se slažete sa politikom privatnosti?

    Slažem se Politika privatnosti StarTech